STIP certificaat

Wat is STIP?

STIP, Sustainable Timber in Place, is het bedrijfskeurmerk voor bedrijven die uitsluitend hout in-en verkopen dat afkomstig is uit TPAC (Toetsingscommissie Inkoop Hout) goedgekeurde bosbeheerssystemen. Oftewel 100% verantwoord hout.

Het STIP-certificaat wordt verstrekt aan bedrijven die door een geaccrediteerde certificatie-instelling objectief hebben laten aantonen uitsluitend hout in te kopen en te verkopen dat uit duurzaam/verantwoord beheerde bossen afkomstig is. STIP wordt periodiek objectief getoetst door onafhankelijke deskundigen.

STIP erkent alle TPAC goedgekeurde Chain of Custody systemen, waaronder FSC en PEFC. FSC- en PEFC-bosbeheerssystemen hebben sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van duurzaam en verantwoord bosbeheer. En doen dat nog steeds.

REINÆRDT en STIP

Nadat Reinaerdt al jaren FSC en PEFC gecertificeerde deuren kan leveren is het sinds december 2017 ook STIP-gecertificeerd. Hiermee geeft het aan alleen nog maar hout in te kopen uit 100% duurzaam/verantwoord beheerde bossen. En voor de verkoop geldt dan hetzelfde. Dit kan dus zowel uit FSC dan wel PEFC beheerde bossen.

Met STIP vanzelfsprekend een hart voor hout!
100% verantwoord hout, 100% duurzaam.

Downloads en productinformatie

Bekijk alle PDF-bestanden online

STIP certificaat

STIP certificaat van REINÆRDT