FSC ®

Wat is FSC?

FSC, de Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de 10 FSC-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan de FSC standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels.

Hoe werkt FSC?

De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd. Het instrument dat FSC hiervoor gebruikt is certificering, zowel van het bosbeheer als van de handelsketen. Certificeren gebeurt door een van de vijftien onafhankelijke organisaties die daarvoor door FSC zijn geaccrediteerd. Resultaat is dat we kunnen zeggen dat ‘FSC alleen FSC is als er FSC op staat'.

REINÆRDT en FSC

Als sinds 2008 is REINÆRDT in het bezit van een FSC-certificaat. Destijds verkregen via certificerende instantie SGS. Na 5 jaar is REINÆRDT in 2013 overgestapt op SKH, aangezien daar al onze certificaten zijn ondergebracht. In de loop der jaren is het aantal constructiecodes voor deuren met FSC certificaat enorm toegenomen. Van het eenvoudige ‘ witlakdeurtje’ in 2008 is er nu een uitgebreid assortiment standaard in ons systeem opgenomen. Op basis van nieuwe vragen van klanten komen hier nog altijd nieuwe constructies bij.

REINÆRDT kan FSC deuren leveren volgens de FSC MIX 70% claim. De 70% claim is vanwege het feit dat er soms ook gerecycled FSC materiaal wordt toegepast of er geen hogere claim kan worden aangeboden door leveranciers. Het bijbehorende certificaat nummer bij onze orders is SKH-COC-000393. Een combinatie hiervan ziet de klant terug op de facturen van FSC-orders. Hier hoort dus FSC MIX 70%; SKH-COC-000393 op te staan.

Nog altijd blijft REINÆRDT voortdurend op zoek naar mogelijke uitbreidingen van het FSC pakket. Bij leveranciers wordt voortdurend nagevraagd wat ze kunnen. De laatste tijd volgt REINÆRDT vooral de ontwikkelingen van de kunststof toplagen. Hier is papier in verwerkt dat vele leveranciers tot voor kort niet in FSC konden aanbieden. Voorzichtig komt hier verandering in en is er steeds meer mogelijk.

Kortom; REINÆRDT is voortdurend in beweging om datgene aan te bieden wat de klant van ons vraagt op gebied van duurzaamheid en FSC in het bijzonder.

U kunt hier controleren of REINÆRDT doet wat ze zeggen. Vul bij ‘Organization Name’ REINAERDT in en druk op search.

Downloads en productinformatie

Bekijk alle PDF-bestanden online

FSC certificaat

FSC certificaat van REINÆRDT