BREEAM-NL

BREEAM staat voor BRE Environmental Assessment Model en is ontwikkeld door de Building Research Establishment (BRE), de Britse TNO. BREEAM is een instrument om de milieuprestatie van kantoorgebouwen te analyseren en verbeteren, van ontwerp tot management. Het oorspronkelijke doel van het label was om de markt aan te zetten tot duurzaam bouwen. Nu wordt het gebruikt als evaluatie- en benchmarkmiddel voor de milieuprestatie, gericht op het management.

De Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Daartoe ontwikkelt de organisatie keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden op het gebied van Duurzaamheid. Daartoe heeft de DGBC BREEAM opgepakt en omgezet naar de Nederlandse situatie. Dit is BREEAM-NL geworden.

De DGBC ontwikkelt en beheert drie keurmerken: BREEAM-NL Nieuwbouw en BREEAM-NL Bestaande Bouw en Gebruik (afgeleid van BREEAM in Use) voor gebouwen en is bezig met de ontwikkeling van BREEAM-NL Gebied.
Met Groene deuren van REINÆRDT klimt u verder in de puntenscore zodat uw gebouw zo optimaal mogelijk beoordeelt kan worden op duurzaamheidsprestatie.